Onderhoud en Intoneren

Niet alleen een goede stemming is van belang voor uw speelplezier. Ook regelmatig onderhoud draagt daar een niet te onderschatten steentje toe bij. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt uw piano vakkundig onder handen genomen: snaren vervangen, het reguleren van de pianomechaniek, vervelende bijgeluiden aanpakken, versleten onderdelen vervangen, opschonen van de verschillende onderdelen,…

Dat u uw piano best geregeld laat stemmen, weet u wel. Maar wist u dat ook de staat van uw hamerkoppen continu aan veranderingen onderhevig is? Intoneren is dan ook een behandeling die op gezette tijdstippen moet gebeuren. De frequentie hangt af van hoe vaak u uw piano gebruikt.

Doordat de hamers tijdens het spelen telkens de snaren aanslaan, worden ze namelijk steeds harder. Tijdens het intoneren maakt Tijn de hamers van uw piano opnieuw zachter. Door de hamers op heel specifieke plaatsen te prikken verplaatst de spanning in het vilt zich naar een andere plaats. Op die manier vindt Tijn voor u de gewenste toon en klank.

Na het prikken verplaatst deze spanning zich nog een tijdje. Na een intensieve intonatie kan het dan ook zijn dat er nog een of meerdere nabehandelingen nodig zijn.

 

Zowel voor onderhoud als intoneren kan u steeds vrijblijvend een expertise aanvragen.

CONTACTEER ONS 

TIJN HUYLEBROECK

Wancourstraat 46 /  001
8420 Wenduine (De Haan)

 

M. 0497 02 01 00

tijn.huylebroeck@gmail.com

  • Facebook - White Circle